Hvilken slags tandlæge har jeg brug for?

Det er svært nok at finde en tandlæge der opfylder ens særlige behov i ens nærområde. Det er endnu sværere hvis der er tale om at finde en specialist. Især hvis du ikke ved hvor du skal lede en henvisning som du kan stole på. Mange mennesker finder har fundet deres nuværende tandlæge gennem anbefalinger fra venner eller familie. Det kan dog godt være lidt mere besværligt i nutidens mobile verden hvor de færreste mennesker bliver boende i et område i mere end 5 år af gangen. Folk flytter i større grad for uddannelse og job end det er set før, hvilket betyder at der er en masse ting der skal skiftes og undersøges hver gang man slår sig ned et nyt sted. Én af disse forandringer inkluderer at finde en ny tandlæge, hvilket kan være svært når man er ny i byen.

venlig tandlæge

Hvilken tandlæge du har brug for, afhænger naturligvis af din situation.

Redningen er internettet som flere og flere folk bruger hver eneste dag, til at finde bestemte adresser, bestille pizza og finde en ny tandlæge. På grund af internettets popularitet, kan man bruge det til at finde henvisninger til en tandlæge, gennem anmeldelser og tandlægers egne websites. Internettet vil give dig en mulighed for at undersøge markedet i dit nye nærområde. Det vil også gøre det lettere at opspore specialister.

For langt de fleste mennesker er en almindelig tandlæge alt man har brug for. En normal tandlæge kan tage sig af behandlinger som huller i tænderne, fjernelse af tænder, enkle rodbehandlinger og kosmetiske behandlinger som tandblegning og retning af skæve tænder (søg: Inman Aligner). Det er dog ikke nok for folk med særlige behov, som har brug for en specialist, der for eksempel kan tage sig af en besværlig tand eller har specialiseret sig i områder såsom børn eller tandkødssygdomme. disse specialister er lette at finde gennem hjemmesider og sider med anbefalinger og anmeldelser.

Herunder findes en liste med nogle forskellige typer af tandlæger.

En oral kirurg er en tandlæge der tager sig af vanskelige tandudtrækninger. Det kan være en knækket visdomstand, som kan smuldre, hvis den behandles af en normal tandlæge. Den orale kirurg tager sig også af at indsætte proteser med en titanium skrue til at erstatte en ødelagt eller mistet tand.

En periodontist har specialiseret sig i behandlingen af tandkød og ved derfor alt om tandkødssygdomme.

En endodontist er en tandlæge, der har specialiseret sig i at udføre rodkanaler, der har brug for mere omsorg og dygtighed end en simpel rodbehandling kan kræve.

En prosthodontist specialiseret i at lave falske tænder, der næsten er en tro kopi af dine naturlige tænder for at genoprette din mulighed for at tygge og spise ordentligt uden at det ser unaturligt ud eller ligner et gebis.

Hvis man har børn i teenagealderen kender mange til specialtandlægen der hjælper folk med at rette tænderne og give et flot smil.

Så hvis du leder efter en specialist, kan det anbefales at du bruge en forbrugerbaseret webside til at finde en, og forhåbentlig vil denne lille guide hjælpe dig med at forstå, hvilken slags specialist du leder efter.