Sådan er den rigtige børsteteknik

Du skal benytte den rigtige børsteteknik, hvis du vil have en god mundhygiejne. Du holder dine tænder rene med en god mundhygiejne og undgår derfor bedre, at du får huller i tænderne. Regelmæssige tandeftersyn og tandrensninger bør være nok til at holde din mundhygiejne god og sund, hvis du har den rigtige børsteteknik, når du børster dine tænder hver morgen og hver aften.

Den rigtige børsteteknik kræver først og fremmest, at du benytter den rigtige tandbørste. Tandbørstens størrelse skal passe til alderen i forhold til, om du er voksen, ung eller har ansvaret for dit barns tænder. En normal tandbørste kan for eksempel ikke komme ordentligt rundt om alle tænderne hos dit barn. Derudover anbefales det at købe en tandbørste med bløde børster, da den er mest effektiv. En hård tandbørste kan være skadelig for tandemajlen, så dine tænder bliver mere følsomme, og du vil for eksempel opleve isninger.

tandbørsteteknik

Når du har fundet den rigtige tandbørste til dit behov og dine tænder, skal du derefter være opmærksom på tandpastaen. Du skal bruge en tandpasta, der indeholder flour, der forebygger huller i tænderne. Derudover skal du også bruge tandtråd hver dag, da du ellers ikke får renset resten af de 40% af tandfladerne, som en tandbørste ikke når. Derfor kan tandtråd eller eventuelt tandstikker rense der, hvor tandbørsten ikke kan nå.

Efter du har fulgt disse råd, er du klar til at lære den rigtige børsteteknik. Børsteteknikken bør tage to til tre minutter i alt per gang. Erfarne tandlæger anbefaler, at du børster i cirkelbevægelser. Ved at børste hver tand i små cirkelbevægelser, bliver dine tænder gjort rene i revnerne mellem tænderne. Samtidigt bliver tandkødet også gjort grundigt rent. Med den rigtige børsteteknik, kan du derfor forebygge huller i tænderne. Du kan derfor også få hjælp til at lære den helt rigtige børsteteknik hos din lokale tandlæge i Aarhus eller andre steder i landet.

Så kan du slippe for tandlægeregninger og behandlinger, hvis du børster dine tænder efter den rigtige børsteteknik og følger op på dette med tandeftersyn og tandrensning. Regelmæssige tandrensninger sørger for, at du får renset dine tænder endnu grundigere, så eventuelle huller i tænderne bliver opdaget i god tid. Hvis uheldet alligevel skulle være ude, er det en fordel for dig at vælge en akut tandlæge i Århus eller i dit nærområde, så dine tænder hurtigt bliver sunde og rene igen.

 

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Århus C
Tlf.: 86 12 11 45

Ønsker du lige tænder uden togskinner?

Hvis du er ked af, at dine fortænder måske er lidt skæve, men du ikke ønsker at have togskinner på og ligne en teenager igen, så er en behandling med Inman Aligner lige noget for dig. Det er kun tandlæger med certifikat i brugen af Inman Aligner, der kan tilbyde denne behandling. Hos mange tandlæger i København kan du få denne behandling for eksempel hos tandlægerne CityDent.

inman aligner picture

Hvad er Inman Aligner?

Inman Aligner er en bøjle, som du kan tage af og på, når det passer dig. En behandling med Inman Aligner tager gennemsnitligt 12 uger, alt efter hvor komplekse korrektioner bøjlen skal rette. Bøjlen skal bæres i 16-20 timer hverdag, og hvis du ikke er god til at holde dette, så vil behandlingen gå langsommere. Det er derfor alfa omega at gå med den i det pågældende antal timer, hvis du vil have et selvsikkert smil hurtigt. Men du bestemmer selv, hvornår den skal på. Så skal du til fest eller noget andet, hvor du ikke har lyst til at have bøjlen på, kan du sagtens lade den være derhjemme og holde en pause i et par timer.

Selve bøjlen består af en plastflange, der vil sidde på dine tænders inderside med en bøjlegren, der skubber ud af. På ydersiden af dine tænder vil der sidde en bøjlegren af plast, der vil skubbe dine tænder indad. Kraften, som bøjlens yder- og inderside skaber, vil skubbe dine tænder gradvist hen på plads ved et skånsomt tryk. På den måde vil tænderne blive skubbet til den plads, som du måtte ønske.

Når du er i gang med behandlingen skal du til kontrol hos din tandlæge hver anden eller tredje uge. Det er kun et tjek på 15 minutter. I starten vil dine tænder være lidt ømme, og du kan opleve at have en øget mængde af spyt. Men husk på at dette kun er i starten, og at det kun bliver bedre.

Efter behandlingen bliver der sat en tynd wire på bagsiden af dine rettede tænder.Dette gøres for at forhindre, at tænderne rykker sig tilbage og bliver skæve igen. Derfor skal du bære denne tynde wire på bagsiden af dine tænder resten af livet.

 

CityDent
VesterVoldgade 10
1552,København V
Tlf: 33 11 44 99