3 fordele ved Invisalign bøjlen

Invisalign bøjlen er den nye smarte usynlige bøjle, og har for voksne erstattet den gammeldags og traditionelle togskinne. Den bliver varmt anbefalet af diverse tandlæger, der er specialiseret i Invisalign, og den kan varmt modtages, hvis man er ked af sine tænder.

De fleste vælger at få togskinner som barn for at få rettet tænderne til, mens andre ikke mener, det er nødvendigt. Dette er der dog mange, der fortryder, når de bliver voksne, da de gerne vil have et perfekt smukt smil, hvilket alle selvfølgelig også fortjener. Dog er det de færreste voksne, der er komfortable med at få togskinner af metal, og her kommer denne forrygende og alletiders usynlige bøjle ind i billedet, også bedre kendt som Invisalign. Men hvorfor er det, Invisalign er så fantastisk, og hvad er fordelene ved den, frem for den traditionelle togskinne? Her kommer der nogle grunde til, hvorfor den uden tvivl er værd at vælge:

  1. Hele processen kommer til at foregå på egne præmisser. Man kan tage bøjlen i og ud efter behov, hvilket betyder, man kan tage den ud, hvis man skal til fest, eller når man skal børste tænder morgen og aften. Dog anbefales det stadig, at man skal have den i munden i 20-22 timer i døgnet.
  2. Den er som beskrevet usynlig. Det er plastikskinner, der bliver sat på tænder, så man vil selvfølgelig stadig kunne ane, at de er der, men det er minimalt, og derfor mere beroligende for folk, der gerne vi have bøjle, men er utryg ved togskinnerne.
  3. De plastikskinner, der bliver brugt til at rette tænderne til, bliver specieldesignet til den enkelte persons tandsæt. De skal udskiftes med et par ugers mellemrum, hvilket man selv kan gøre. På denne måde er man fri for at skulle til tandlægen i tide og utide for at få strammet bøjlen til.

Der er mange fordele ved at vælge Invisalign, frem for togskinnen. En kyndig og habil tandlæge i Rødovre vil kunne fortælle langt flere fordele ved at vælge den. Tandlægen vil også kunne vise det færdige resultat allerede fra før, man får plastikskinnerne designet og udleveret. Der bliver nemlig taget et 3D billede af tænderne, hvor de ved hjælp af et bestemt computerprogram, kan se hele processen på forhånd, og kan med det samme vise, hvilket smukt resultat der vil komme ud af det.

 

Rødovre Tandlægerne

Tårnvej 55

2610 Rødovre

36 70 32 66

Når det isner i tænderne

Stort set alle har på et tidspunkt oplevet isninger i tænderne – eller vil komme til det. Isninger i tænderne er på ingen måde en sjov oplevelse, da det kan være rigtig ubehageligt, og på nogle endda gøre direkte ondt. Men hvorfor er det, at man får isninger i tænderne?

Hos de fleste, der oplever isninger i tænderne, er det fordi tandkødet har trukket sig tilbage, så man har blottede tandhalse. Tandhalsene er nemlig ikke beskyttet af emaljen, og er derfor mere udsat. Tandhalsene bliver typisk blottet grundet forkert børsteteknik. Er man i tvivl om, hvorvidt man børster sine tænder rigtigt, kan man kontakte en kyndig og kvalificeret tandlæge i Århus, så denne kan guide, vise og fortælle, hvordan man børster sine tænder helt rigtigt. Har man først skubbet tandkødet tilbage og fået blottet sine tandhalse, er der ikke så meget at gøre ved det, da tandkødet ikke vokser op igen. Dog kan man beskytte tandhalsene så grundigt som overhovedet muligt.

Dette kan for eksempel gøres ved, at man bruger tandpasta med højt fluorindhold, her kan man igen spørge en erfaren tandlægen, hvad denne vil anbefale, da nogle produkter selvfølgelig er mere egnede end andre. Derudover kan man lade tandpastaen sidde så længe som muligt på de blottede tandhalse, så fluoren går ind og lægger en form for ”beskyttelseslag”.

Derudover kan man selvfølgelig også opsøge en professionel tandlæge, der også kan afhjælpe problemet, da tandpasta-tricket kun vil være midlertidigt. Det er dog typisk kun ved voldsomme smerter, at tandlægen går ind og foretager en behandling.

Er man i tvivl om, hvor vidt man har isninger i tænderne, er der nogle ting, man selv kan gøre for at undersøge det. Man kan lukke tænderne sammen, samtidig med at man åbner læberne, og suger vejret indad, og hvis dette giver små jag i tænderne, er dette typisk et tegn på isninger. Hvis man derudover får samme jag ved at indtag enten noget koldt eller varmt, er dette som regel også et tegn på isninger i tænderne.

Hvis man døjer med isninger, kan det klart anbefales, at holde sig fra føde- og drikkevare med højt sukker- og/eller syreindhold, da dette kan give stort ubehag i tænderne. Selvfølgelig anbefales det også at holde sig fra varme og kolde ting, men en kop kaffe om morgenen og en is en varm sommerdag er for nogle en selvfølge – husk stadig at leve livet, men pas på tænderne samtidig.

Tandlægerne Ivident I/S

Banegårdspladsen 4

8000 Aarhus C

86 12 22 21