Dette skal du være opmærksom på med dine visdomstænder

Nogle får visdomstænder, andre gør ikke. Nogle får kun én, imens andre får alle fire – det er meget forskelligt. Men uanset om man får en, to, tre eller fire, er der nogle ting, man skal være meget opmærksom på.

Når visdomstanden først begynder at vise sig, kan det nemt gøre ondt. Der er nogle, der slet ikke mærker, at deres visdomstænder vokser, mens andre oplever store smerter og måske endda hævede kirtler og manglende appetit i forbindelse med en voksende visdomstand. Det er meget forskelligt fra person til person, men selvom det gør ondt, er det ikke sikkert, der er noget galt, det kan blot være fordi, de vokser.

Når man første gang opdager en ny visdomstand, kan man kontakte dygtige tandlæger i Odense eller en anden by i Danmark med det samme og få taget et røntgenbillede af tanden. Dette kan for nogle måske virke overilet, da det som udgangspunkt ser ud til, der er plads til tanden, men det er mere end nødvendigt. Selvom det ser ud til, der er plads til tanden, kan det sagtens være, at den vokser skævt, den er måske større end først antaget, den har store kroget rødder eller noget helt fjerde, der gør, at den vil ødelægge nabotanden eller endda hele tandrækken. Hvis dette skulle være tilfældet, skal visdomstanden nemlig fjernes.

Hvis du først har ét problem med en visdomstand, så …

Ligesom med alle andre tænder, kan man også sagtens få et hul i sin visdomstand eller endda flække den. Hvis man først oplever det mindste problem med en visdomstand, skal den fjernes prompte. Visdomstænder er utrolig svære at vedligeholde, og de er ikke tænder, vi reel set har brug for, og derfor kommer man heller ikke savne dem.

Man kan sammenligne dem lidt med biler: Hvis først man har skiftet en gammel del ud med en ny, vil der snart gå noget andet i stykker, fordi de gamle og nye dele ikke arbejder lige så godt sammen.

Sådan er det også med visdomstænder: Hvis først de er gået i stykker, vil de næsten med garanti gøre det igen.

Man kan fjerne visdomstænder på to måder. Enten kan man få en professionel tandlæge til at fjerne den, som man vil fjerne en hvilken som helst anden tand. Men hvis der er kroget rødder eller den vokser skævt, skal man typisk have den fjernet ved en operation.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS

Skt. Anne Plads 2, 2

5000 Odense C

66128695

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *