Gode tandplejevaner begynder i barndommen

Det kunne ikke være mere sandt. Børns tandpleje begynder i en tidlig alder. Det er nemlig sådan, at så snart den første tand viser sig, så er det tid til at begynde plejen af dit barns tænder. Du skal vise dit barn, hvordan man plejer sine tænder og holder en god mundhygiejne. Det er nemlig noget, som du og dit barn skal gøre sammen, så dit barn lærer på en god måde, hvad gode tandplejevaner vil sige.

Hvad kan jeg som forælder gøre?

Du skal gøre det sjovt for dit barn at passe på sine tænder. Det må bestemt ikke være en ubehagelig oplevelse. Tværtimod skal det være en sjov oplevelse for både dig og dit barn, så den begyndende tandpleje bliver taget godt imod. Det er allerede i dit barns helt tidlige alder, hvor tandplejen skal begynde. Det vil også skabe en større sandsynlighed for, at dit barn vil fortsætte med at praktisere en god og grundig pleje i voksenlivet.

Med en god tandpleje og mundhygiejne kan man forebygge mange tandsygdomme og tandproblemer. Du vil derfor skåne dit barn for mange fremtidige smerter ved at lære dit barn, hvad det vil sige at have gode vaner inden for tandplejning. En god huskeregel for dit barn at lære er, at de kun har et sæt tænder, og derfor skal der passes godt på dem. Det vil sige, der er ikke noget med at springe en tandbørstning over en aften på grund af træthed efter en lang dag.Tandbørstning og yderligere tandplejning skal blive til en del af den daglige rutine.

Udover tandplejen derhjemme skal dit barn også til tandlægen. Det kan være en god idé at undersøge, hvilke tandlæger i dit område, der er dygtige og børnevenlige. Bor du for eksempel i Nordsjælland og søger en kompetent tandlæge i Humlebæk til dit barn, vil du med sikkerhed kunne finde en tandlæge, der passer til dine og dit barns behov. Der findes nemlig mange dygtige tandlæger, som har bred erfaring med børns tænder og tandpleje.

børn og tandplejevaner

 

 

 

 

 

 

 

En tandlæge kan hjælpe dig

Det kan være svært at vide, hvor stærke dit barns tænder er,og hvilken pleje de har brug for udover tandbørstning. Hvornår skal du foreksempel introducere tandtråd eller mundskyl i den daglige pleje af dit barnstænder? Eller hvor meget skal man forklare børn om tandsygdomme og tandproblemer? Af den årsag er et besøg hos en tandlæge en god idé. Der er mange gode og børnevenlige tandlæger i hele landet. Bor du for eksempel i Nordsjælland, vil du nemt kunne finde en børnevenlig tandlæge nær Humlebæk, Allerød eller Helsingør, der kan give dig vejledning i plejen af dit barns tandpleje. Har du tvivl eller spørgsmål, er det altid muligt at få en samtale med din tandlæge.

Nordsjællands Tandlægecenter
Frederiksgade 2 A
3400 Hillerød
Tlf: 48 26 76 86

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *